2013 m. liepos 15 d.

Apie neuždengtus lopinėlius

Yra toks terminas Filter bubble [1] [2]. Norėdamas jo išvengti, aš esu įvairiuose informacijos gavimo terpėse užsiprenumeravęs įvairius informacijos šaltinius. Net it visokių pusiau neaiškių tipų srautus. Tų, su kurių nuomone nesutinku kokia 80%.

Bet kartais iš jų galima sužinoti, ką nors naujo ir informatyvaus. O kartais galima sužinoti tokius dalykus, apie kuriuos kitaip nebūčiau ir būtų nuo to man tik geriau.

Kaip, pavyzdžiui, yra toks veikėjas, pseudonimu Blogeris Zeppelinus. Ir čia kada kaip tai jis labai piktinosi viena abituriente [3]. Iš ko aš sužinojau, kad Lietuvoje vyksta va tokie vat dalykai:

- http://www.balsas.lt/naujiena/743309/abiturientes-stilius-gabiausiu-moksleiviu-apdovanojimuose-ar-dera-rodyti-apnuoginta-uzpakali
- http://www.15min.lt/naujiena/studentu-zona/abiturientai/itin-trumpais-sortais-vilkinti-sostines-pirmune-susprogdino-seksualumo-bomba-mero-arturo-zuoko-pasoneje-246-353775

Ir žmonės suranda savyje tiek nupušimo tuo piktintis. Iš viso, kas čia per straipsniai? „Susprogdino seksualumo bombą“, „apnuogintą užpakaliuką“. Mergina vasarą vilkėjo mažai kūno dengiančius drabužius. Viskas. Straipsnio arba visai neturėjo būti, arba jis turėjo būti maždaug toksai: protinga, graži, jauna mergina yra protinga, graži ir jauna. Viskas. Visas straipsnis.

Nesusipratėliai sugalvoja kaltini neskoningumu ir/ar vulgarumu. Žinot, kas yra neskoninga balsas.lt straipsnyje? Ogi fotografo darbas ir redaktoriaus nuotraukų atrinkimas. Nuotraukose palikti tik sėdmenys stambiu mastu. Lygtai pats vienas užpakalis skraidė rotušėje. Lygtai jis nebuvo pritvirtintas prie kūno su protinga galva.

Neskoninga apranga? Tai ką dabar pradėsime su liniuote matuoti, kiek centimetrų sijonas yra žemiau kelių. Vėl grįžime į tuos laikus. Gal iš viso neleiskime merginoms eiti į mokyklą ir neleiskime mokytis, nes paskui nežino, kaip rotušėje reikia elgtis – gėdos visai šaliai Europos Sąjungos pirmininkavimo laikotarpiu pridaro. Petruškevičiai davatkiniai atsirado. Etiketo žinovai lydekiniai nelaimingi. Neskoninga gi mat su šortais eiti į rotušę. Žinot, kas toje rotušėje iš tikro buvo neskoninga? Tai, kad joje buvo Zuokas. Ir jis vis dar vadinasi meru.

Beje, kažkaip visi ganėtinai nudusina faktą, kad renginys buvo skirtas apdovanoti bent jau du šimtukus surinkusius abiturientus. Taigi, mergina yra protinga. Tikriausiai protingesnė už visus moralės sergėtojus. Nebejotinai protingesnė už mane (Ir aš turiu omenyje dabartinį mane, o ne „abiturentinį-praeities mane). Gal dėl to ir visas neapykanta ir visi pamokslavimai? Negražūs, neprotingi ir ne pagal amžių susenę vidutinybės negali pakęsti, kad yra kažkas, kas yra ir protinga, ir graži, ir jauna?

Kalbant apie protingumą. Mergina surinko daugiau nei du šimtukus. Ką tai reiškia? Tai ne tik reiškia, kad ji protinga ir gerai mokėsi. O ne – to neužtenka surinkti bent du šimtukus valstybiniame egzamine. Merginoms paprastai egzaminuose sekasi prasčiau už vaikinus. Aš labai abejoju, kad tai yra biologinis skirtumas – tikriausiai tiesiog skirtingo auklėjimo palikimas. Gabesnės merginos paprastai surenka prastesnius balus už mažiau protingus vaikinus. Nes vaikinai yra didesni pochuistai. Merginos labiau stresuoja, labiau nervuojasi ir dėl to būna ima ir susimauna egzaminuose.

Bent jau du šimtukai reiškiasi, jog mergina ne tik, kad protinga, bet aš drįsčiau daryti prielaidą, kad dar yra ir stipri asmenybė. Nu ir turi gražų užpakalį dar prie to pačio. Kas dar niekam nepamaišė, kas be ko.

Aš netgi slaptai viliuosi, kad ji specialiai taip pasielgė. Ale trolino (nekenčiu šito žodžio, bet nežinau, kuo jį pakeisti). Ir kad jau kalbant mėmėmis, tai Haters gonna hate.

Pabaigai. Kažkaip pagalvojau, kad garantuotai renginyje turėjo būti merginų su iškirptėmis. Ir niekas nepanikavo dėl to. Lopinėlis krūtinės pasirodė ne toks moraliai neteisingas, kaip lopinėlis sėdmenų. Įdomi ta etika ir etikos normas.

Tuo pačiu prisiminiau kiečiausius komiksus internete (http://www.spaceavalanche.com/). Konkrečiai šitą:

http://www.spaceavalanche.com/2011/03/09/work-environment/


[1] http://en.wikipedia.org/wiki/Filter_bubble
[2] http://www.youtube.com/watch?v=B8ofWFx525s
[3] https://plus.google.com/u/0/118198014712853689988/posts/TrH5Y9YTHD7

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą